Život u Valpovu, ljudi koji ga čine, njihove priče, moja sjećanja iz djetinjstva i neki kreativni pokušaji...

ponedjeljak, 8. srpnja 2013.

Sajam knjiga 2013.

Svakog ponedjeljka u Gradskoj knjižnici izloženo je 200 novih komada knjiga koje su otpisane iz raznih razloga. To je zgodna prilika da po vrlo niskoj cijeni nabavite neku dragu knjigu ili neku koju ste imali u djetinjstvu. Nećete vjerovati ako vam kažem da je svaka ova knjiga, od najtanje do najdeblje koštala samo 10 kn!  Naravno da sam iskoristila ovu priliku i svakog ponedjeljka idem provjeriti kakvi naslovi se nude.

Uspjela sam pronaći neke slikovnice koje sam imala još prije polaska u školu, brat se odmah sjetio tih ilustracija iz Snjeguljice i to me vrlo obradovalo! Danas su dječje slikovnice vrlo skupe, pogotovo one tvrđih korica i stoga me posebno obradovalo što ima velik broj dječjih knjigica koje su u odličnom stanju i prekrasnih ilustracija. Naravno da bih ja poskupovala sve što vidim kad je riječ o dječjim knjigicama, međutim treba se suzdržati.
 Pa evo kakav je bio moj ulov protekla dva ponedjeljka.



 Set od tri knjige Bajke naroda svijeta...




Bajke i priče braće Grimm



Gavran i zmija; Vuk, lisica i guska





Čarolije iza ugla, Višnje Stahuljak- na temu ove knjige sam izadila i strip koji možete pronaći na mom blogu :)
http://anirataktulubvalpovo.blogspot.com/2012/09/moji-stripovi-ivancica.html 





 Snjeguljica i Pepeljuga, koje sam imala prije dvadesetak godina...




Broj komentara: 8:

  1. Praviš mi zazubice sa ovim knjigama :) Znaš li da većinu vremena koje provedem na internetu iskoristim da obiđem moje omiljene internet knjižare, bilo sa polovnim, bilo sa novim knjigama. Evo pre neki dan sam naručila neke lepe dečije knjige i sad jedva čekam da mi stignu. I stalno sebi pričam kako treba da se obuzdam, al' mi nešto ne ide :)
    Šta da ti kažem drugo, osim - uživaj u svojim novim knjižicama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim da me razumiješ u potpunosti, kad se sjetim koliko je još knjigica tamo ostalo, a ne mogu ih baš sve kupiti, ipak se to skupi i onda potrošim i više nego što smijem. Najgore mi je kad moram odabrati jer si zacrtam da ću kupiti samo pet komada, a ono tamo dvadeset prekrasnih slikovnica, užas jedan! Pa ti odluči koju ćeš heh :)

      Izbriši
  2. Kako si lijepe knjige pronašla! Uživaj!

    OdgovoriIzbriši
  3. Možeš li možda navesti koliko si platila onaj set od tri knjige "Bajke naroda svijeta"? Voliš stare knjige?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 10 kn po komadu (dakle ukupno 30 kn za taj set), takva je akcija u knjižnici, svaka knjiga bilo koja je 10 kn (to su otpisane knjige, stare ili nedostaje stranica, ili je malo potrgano nešto, ili je na ekavici...) a meni ništa od toga ne smeta. Volim li stare knjige? Ako su dječje onda da, volim dječju literaturu, slikovnice i sl.

      Izbriši
  4. Jaoj,sad si me podsetila...Imam ove "Bajke naroda sveta" i "Bajke naroda Jugoslavije"(one su u sivoj boji)..moram samo da pretražim tetkin stan gde su mi mnoge knjige ostale..Baš nostalgično..Hvala

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)