Život u Valpovu, ljudi koji ga čine, njihove priče, moja sjećanja iz djetinjstva i neki kreativni pokušaji...

nedjelja, 21. lipnja 2015.

Šalicom kroz vrt...

Potaknuta Kajinim čajankama izvadila sam mamin stari set za čaj...ili kavu.

Odmah vam pozornost privuku  dame u prekrasnim haljinama i kavaliri koji ih pozivaju na ples ili klečeći recitiraju neke romantične stihove...takve šalice teško je danas pronaći kao i kavalire.
Imaju poseban odsjaj, kao unutrašnjost morske školjke, i elegantan oblik.Rijetko ih je mama vadila iz ormarića, ne znam zašto, kad je prava milina srkati iz takve ljepote. Sada ih češće rabimo. I dok sestra i ja opčinjene vrtimo šalicama, hvatamo zrake sunca na neobičnom odsjaju tanjurića, mama se čudi što su nas odjednom privukle te stare šalice koje godinama stoje u kuhinji. Sjećam se da je u staroj kući bio i luster s jednakim damama, vjerojatno u setu.Sestra i ja krenule smo u dvorište kako bi uz šalicu uživale u toplom, iako pomalo vjetrovitom danu...Odlučismo poći u vrt i zabilježiti neke lijepe trenutke, a glavni model bit će nam-šalica.
 Ivančica, poput jedne od naslikanih dama...uživjela se u ulogu usamljene djeve koja uz šalicu kave razmišlja o...tko zna čemu....

                      
                                                                                                                                                                                
                         A onda se u priču uplela i tatina dozrela višnja i mamin dud...

A priroda...ona te jednostavno poziva da staneš...iza svakog gutljaja.


I dok lijeno odmaramo na mekom travnjaku, kukci vrijedno zuje uz nas pitajući se, tko im to gazi  procvalu djetelinu...                   
                     Nakon posljednjeg gutljaja vraćamo šalice na sigurno...do idućeg toplog napitka...

Broj komentara: 6:

 1. Joj, kako su ti lepe šoljice! Sasvim su drugačije od mojih, mada tematika je ista: dame i kavaljeri :) Ove siluete jako podsećaju na našu dragu Mariju Paskval, zar ne?
  Tvoja sestra je vrlo ljupka i baš joj pristaje da se služi ovako finom keramikom. Jako volim piknike i da pijem čaj u prirodi, ali kod nas je trava već previsoka da bismo mogle to da izvedemo.
  Fotografije su ti ispale predivno, nekako starinski, potpuno u skladu sa čajnim setom...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti :) Baš nam je bilo zabavno dok smo fotografirale, Nanči se malo sredila da bude kao dama pa nabadala po travi i grbavom tlu hehe, da baš podsjeća na Mariu Pascual! Ivančica je ljepša sestra u obitelji pa mi služi kao model heh, a ja se tješim da sam onda kao pametnija ako već nisam ljepša ( možeš misliti). Danas smo baš tražile po staroj kući i čajnik iz tog seta i ne možemo ga nigdje pronaći po kutijama s posuđem, poludjet ću, mama ne zna gdje ga je spremila...morat ćemo rovariti još dok ga ne nađemo, prekrasan je ,visok, s dugim ''nosom'' za točenje...

   Izbriši
 2. Molim te, Katarina
  nit sam ja ljepša nit si ti pametnija!!! ha ha :P :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Baš vas je Kaja lijepo inspirisala da provedete ugodne trenutke i napravite ove simpatične fotografije!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da motivirala nas je zapravo i za puno više, sad smo odlučile češće raditi fotografije,na različite teme, Ivančica će mi biti model :) Ako bude što valjalo od toga, bit će i na blogu.

   Izbriši

Hvala na komentaru :)