Što ne bi malo zakiselili, onako po starinski?
Jedna staklena 'dunsflaša',
desetak povećih krastavaca (malo zarezanih),
litra vode,
oko dva decilitra octa,
žlica soli i šećera,
koje zrno bibera i
začinske trave po volji...sve od oka, tako je najbolje.
Jedno osunčano mjesto, mada ga baš danas nema...no bit će ovih dana...
Poklopiti, ne zatvoriti...
Za dva dana bit će na stolu hrskavih, blago kiselkastih krastavaca. Čim malo pobijele, gotovi su. Tako su i naše bake kiselile na brzinu, ali one su stavljale komad kruha u vodu s krastavcima. To još nisam pokušala. Tko jest, neka nas pouči.
P.S. Za kraj još nekih vijesti iz lipanjskih povrtnjaka
Tatina mrkva-ostavljena da proraste u sjeme
Luk-suši se na prikolici
Ovo je baš dobar brzinski recept :)
OdgovoriIzbrišiHvala, svatko ima neku drugu varijantu i omjere, ali mislim da je sve tu negdje...
IzbrišiTi to začas..;)
OdgovoriIzbrišiIzgleda da kad postaneš roditelj, sve nekako začas mora, htjelo ne htjelo hehe
IzbrišiKako nekome može da dosadi salata od krastavaca :) Ja bih mogla da ih jedem svaki dan i, uopšte, sve iz porodice tikava: tikvice, lubenice, dinje... A recept mi zvuči super, mogli bismo da isprobamo :)
OdgovoriIzbrišiAko ništa drugo, dobar je i kao maska za lice :) A i tikvica smo se već izjeli, kad uvijek rode kao lude i imamo ih previše pa svaki dan pravim...pretvorit ćemo se u tikve :)
IzbrišiSad si me podsjetila na neke slavonske specijalitete iz kućne radinosti koje sam imala priliku jesti nekoliko godina!
OdgovoriIzbrišiBaš mi je drago :)
Izbriši