Život u Valpovu, ljudi koji ga čine, njihove priče, moja sjećanja iz djetinjstva i neki kreativni pokušaji...

ponedjeljak, 15. travnja 2013.

Mira Fujita - Pierrot Love

Ne mogu  a da ne napišem post o klaunu tužnih očiju s ružom u ruci i suzom na obrazu.
Jako dugo nisam mogla otkriti tko je autor tih prekrasnih ilustracija, a i tijekom godina sam bila zaboravila na njih. Sjećam se da smo mi, djevojčice, imale spomenare na čijim je prvim stranicama upravo bio taj predivni lik.
Danas je teško pronaći radove Mire Fujita, ali sjećam se da mi je mama jednom kupila blokić za pisanje s njenom ilustracijom. Uvijek me zanimalo zašto je tužan, što mu/joj se dogodilo? Divila sam se raskošnim kragnama i crnoj kapici...tek s godinama sam shvatila da je, kao i uvijek, u pitanju nesretna ljubav.


















Broj komentara: 6:

  1. Secam se ovih ilustracija,jedno ih je vreme bilo svuda,cak i na kalendarima,lepa uspomena i divni crtezi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu, predivne su joj slike, nekako tajnovite i mirne, ne mogu ih smjestiti ni u prostor ni vrijeme... i baš zbog toga što ih se rijetko danas vidi me toliko zanimaju...

      Izbriši
  2. Jeste,sećanja...opet...ona lepa,na razbibrigu i spomenare..:)Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi smo u osnovnoj školi kupovale blokiće s različitim slikama na koricama, a onda je i na svakoj stranici unutra, samo bljeđe , bio taj isti crtež. Kidale smo stranice pa se mijenjale da imamo što više različitih...Među njima je bilo i onih s likom Pierrota...Hvala ti na posjeti :)

      Izbriši
  3. Predivne ilustracije! Gde li si ih samo sve pronašla. Posebno mi je lepa ova poslednja sa žutom pozadinom na kojoj svira violinu. Podsetilo me, u stvari, na jedan francuski film Un coeur en hiver. A glavna junakinja je mlada i lepa violinistkinja. Preporučujem ti da ga pogledaš, mada vrlo je potresan ili se meni bar takvim učinio. Nemam pojma zašto mi se izdvojio iz mase drugih filmova te vrste... Vrlo je daleko od američkih romansi na kojima smo odrastali...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prije par godina me uhvatila opsesija za tim slikama da ih pronađem pa sam pretraživala po internetu danima i skupljala ih...nisam gledala taj film, bit će prilike nadam se :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)