Život u Valpovu, ljudi koji ga čine, njihove priče, moja sjećanja iz djetinjstva i neki kreativni pokušaji...

ponedjeljak, 25. ožujka 2013.

Alisa u Zemlji Čudesa


Postoji li neka pjesma, crtani film ili film koji vam se tijekom djetinjstva toliko urezao u pamćenje da ste desetak godina kasnije još pod dojmom tražili neke detalje, slike ili snimke?


Tako je na mene utjecala Alisa- ali ne bilo koja, već Alisa u Zemlji Čudesa iz 1988. g., (Burbank film, Australija). Još se sjećam tog ljetnog nedjeljnog popodneva prije desetak ili petnaest godina, kada smo mlađa sestra, tata i ja gledali taj crtani film na nekom bosanskom tv kanalu. Pjesma mi se toliko urezala u sjećanje da sam ju još tjednima poslije pjevušila, a prije nekoliko godina sam pronašla i snimke na youtube-u.
Ima nešto u tim likovima i crtežima, zvukovima, što mi se posebno svidjelo tako da je ta verzija zauzela prvo mjesto na ljestvici svih ostalih Alisa...Ne moram ni reći koliko puta sam i sama poželjela upasti u neku rupu i s bijelim zecom otići u prekrasni vrt...

Alice, its a wonder you know who you are.
'Cause you've been traveling far.
You're off to that upper land, Oh Alice.
You just don't believe what you see.
But in your world you'll be free.
To dream the dreams you want to.
To dream the dreams you need to.
To dream the dreams you long for.
Oh, Alice.Preuzeto s youtuba

Alice in Wonderland, 1988. Burbank Film

Alisa me podsjetila na još jedno vrijedno djelo Burbank Filma, koji očito ima ono ''nešto'' što mi se posebno sviđa...ovo je verzija Petra Pana  koju sam gledala više puta tijekom djetinjstva i koja mi je također vrlo draga...Peter Pan, Burbank films Australia 1988. Broj komentara: 5:

 1. Ma, ja sam prepuna raznih delića sećanja, koja mi tako s vremena na vreme iznenada kliknu i podsete me na nešto. Ponekad čak ne mogu ni da se setim na šta me nešto asocira. Bude tako neodređeno NEŠTO, ali vrlo važno, poznato, što mi stalno izmiče...
  Sad kad si pomenula Australiju, podsetila si me na jedan od mojih najdražih crtaća (zapravo pola igrani, pola animirani film), koji je upravo australijski - Dot i kengur. Ne znam da li ga se sećaš. Tako je divan i uzbudljiv!
  Mogla bi da svratiš do mog bloga, ima tamo jedno iznenađenje za tebe:)

  OdgovoriIzbriši
 2. Dot i kengur nažalost nisam gledala, malo sam sad prošvrljala na youtubu, ali nije mi poznat...možda kod nas nije emitiran ili mi je promaknuo...još jednom ti zahvaljujem na uistinu vrijednom poklonu :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nema na čemu! Ja se radujem što će stići u prave ruke.
   Bila sam danas do pošte i poslala ti paket. Nadam se da će brzo biti kod tebe:)

   Izbriši
 3. Vau, kako si brzo, čim stigne objavit ću, nadam se da će sretno doputovati...:)

  OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)