Život u Valpovu, ljudi koji ga čine, njihove priče, moja sjećanja iz djetinjstva i neki kreativni pokušaji...

utorak, 3. prosinca 2013.

''Snađi se ! ''

Prva  nedjelja Došašća  je iza nas...s malim zakašnjenjem odlučih na brzinu napraviti dva adventska vjenčića (jedan mali za nas i drugi za svekrvu).

Po principu ''snađi se druže'', dakle od onoga što se nađe kod kuće, napravila sam jedan mini ljubičasto-bijeli vjenčić i jedan malo veći, crveno-bijeli.



MINI VJENČIĆ
Slamnati kolut, ukrasne trakice i jedna srebrna zvijezda.
 Jedino što svake godine treba kupiti jesu svijeće.



 


***


Za drugi vjenčić uporabila sam bijelu, papirnatu ukrasnu trakicu, stare ukrase od slame i dva crvena leptira koji su se, iako ne pripadaju ovom zimskom razdoblju, odlično uklopili.






Zapravo sam vrlo zadovoljna-za pola sata i uz malo truda svatko može imati vjenčić, a vjenčić ne mora biti bogat, blještav...važno je ono što simbolizira...i što nam znači...

''Svake nedjelje palimo jednu adventsku svijeću. Te svijeće imaju svoja imena i poruku. Prva svijeća se zove proročka. Poziva nas na razmišljanje o prorocima koji su naviještali Kristov dolazak. Druga svijeće se naziva betlehemska. Poziva nas da razmišljamo o događajima u Betlehemu. Treća se zove pastirska. Pastiri su prvi pohitali Isusu. Bili su jednostavni ljudi! Poklonili su se Isusu!
Četvrta adventska svijeća je svijeća anđela. Anđeli su zapjevali kod Isusa: „Slava je Bogu na visini i na zemlji mir ljudima njegove milosti“!'' (fra Iko Skoko)

Za kraj, evo i mojih prvih quiling pahuljica-totalni sam amater, ali baš mi se sviđaju :)









Broj komentara: 6:

  1. Pa Katarina,ti si baš vredna i brza kad rešiš...Sviđaju mi se oba venčića,svaki a svoj način..a verovatno svekrva i više voli ovaj malo bogatiji i lepršaviji ;)) Lepo od tebe. Pahulje su ti baš profi,rekla bih,svaka čast,quiling ti ide od ruke..Sve najbolje..:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pritislo vrijeme, a vjenčića nema, pa rekoh moram na brzinu napraviti od čega imam i dobro na kraju završilo. Imaš pravo, nama je dobar ovaj mini mini, a stariji ipak vole pravi, svečani. Hvala ti :))

      Izbriši
  2. Stvarno je predivno! Svi praznici su sami po sebi lepi jer neguju porodični duh i podećaju da treba da volimo bližnje i da, zapravo, ne možemo da opstanemo jedni bez drugih. Ti si se, naravno, odlično snašla sa ovim venčićima, a i kvilig ti jako dobro ide.
    Moram, takođe, da ti kažem da ti je nećaka preslatka sa ovim zlatnim loknama. Već je zamišljam na nekoj svojoj ilustraciji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijepo si to rekla, još si više truda dam kad pravim za nekoga drugoga...joj Lanu su morali šišati jer se jadnica nije mogla ni počešljati od kovrča, tako da sad ima tako kraću frizuru, jako je kovrčava :)

      Izbriši
  3. Pa, dobro si se snašla za vijence, izgledaju lijepo! Pahuljice u quiling tehnici meni imaju posebnu draž, kako god se slože kružići pahulja je lijepa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, dobar je taj quiling, i ako nije baš najbolje ispalo, uopće se ne primijeti :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)