Život u Valpovu, ljudi koji ga čine, njihove priče, moja sjećanja iz djetinjstva i neki kreativni pokušaji...

nedjelja, 10. studenoga 2013.

Mobil

Uhvatila me neka mobilomanija pa neprestano tražim ideje za nove mobile...evo jedan s ptičicama. Mene podsjećaju na neke vodene ptice, možda patka jer čim se zanjišu, ljuljuškaju se na žici kao da plutaju na površini vode...
Trebalo mi je:

žica smotana u spiralu
ukrasni papir za omotavanje žice
silk,
 kolaž papir,
 ljepilo,
škare






I   ljubičasto-ružičasto-plava   verzija

Broj komentara: 6:

  1. Mislim da ovakvi ukrasi smiruju, dobro ih je okačiti u naše stanove, mislim da svi imamo potrebu za smirenje, bar ponekad.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da i tako ih je ugodno promatrati kako se ljuljuškaju...pa onda sjene koje bacaju po zidu,,,baš umirujuće...

      Izbriši
  2. Kako su slatki! Mene podsećaju na vrapčiće, kao kad se čitavo jat sjuri u neku baru da se kupaju. Jako volim ptice i često sam ih crtala ranije. Volim njihovu bezbrižnost, lakoću, slobodu...Šteta što nismo više nalik njima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo da ih vidiš uživo, pošto je gore žica koja poput opruge skakuće, stvarno djeluju kao da plutaju na vodi i ljuljaju se na valovima...baš volim mobile, na svaki prozor bih zakačila po jedan najradije...Vrapci su mi uvijek djelovali kao zaigrana djeca, pa kad se zalete u neki grm, njih stotine i počnu se svađati, budu zaista smiješni.

      Izbriši
  3. Predivno. Ja sam planirala nesto slicno sa zvezdama, ali nikako da ih napravim :) I hvala ti na otkricu imena mobil. Ja sam to nazivala "papirnom skalamerijom" :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)